Examen

De examens worden tot 2020  afgenomen door VAMEX. Het probleem is alleen dat de mogelijkheid om examen te doen bij de VAMEX moeilijk is.

Er waren zoveel aanvragen dat de VAMEX dat niet kan verwerken. Zie: https://www.vamex.nl/alles-is-bijna-volgeboekt

 

Ik heb 1 oktober met het CBR gebeld en te horen dat de examens van af begin januari 2020 mogelijk zijn. En dat het inschrijven vanaf medio oktober mogelijk is. Een exacte datum is nog steeds niet bekend. Ze weten nog niet wanneer!? Het zou zelfs eind oktober kunnen zijn!? 

Zie: https://www.cbr.nl/nl/vrije-tijd/nl/recreatievaart.htm

Ook heb ik de VAMEX gebeld en die vertelde hetzelfde er was nog geen exacte datum wanneer men in kon schrijven voor de examens in januari 2020.

Zodra dat men kan inschrijven voor de Klein Vaarbewijs examens gaat er een mailing naar cursisten en geïnteresseerden waar wij een email adres van hebben en komt het op de website te staan.

.

Legitimatie meenemen

U dient zich voorafgaand aan het examen te legitimeren met een origineel en geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort of Europese identiteitskaart). Zonder geldig en origineel legitimatiebewijs wordt u niet toegelaten tot het examen.

Hulpmiddelen

Alle hulpmiddelen benodigd voor het examen (plotter, kaartpasser, potlood en vlakgom) worden op de locatie beschikbaar gesteld. Indien u liever eigen hulpmiddelen wilt gebruiken, dient u hiervoor voorafgaand aan het examen even toestemming te vragen aan de examenmanager.

Beeldschermexamen

De vaarbewijsexamens worden allemaal via de computer afgenomen achter een beeldscherm. De uitslag wordt direct na afloop van het examen bekend gemaakt. Ook de marifoonexamens worden via de computer achter een beeldscherm afgenomen. Van dit examen krijgt u na afloop van het examen van ons de voorlopige uitslag. Na circa twee weken ontvangt u schriftelijk de officiële uitslag.